Sandacz pieczony z brukselką i pieczarkami wydawać się może daniem nieco ciężkim. Delikatny sandacz podany jest bowiem z blanszowaną brukselką i smażonymi pieczarkami. Fakt, nie jest to danie w stylu kuchni molekularnej, jednak trudno odmówić mu smaku. A przecież to właśnie smak jest najważniejszy w daniu. Dlatego zachęcam do wypróbowania tego dania choćby po to by przekonać się, że ryba może smakować dobrze nie tylko podana, jako samodzielny filet.


SANDACZ PIECZONY Z BRUKSELKĄ I PIECZARKAMI SKŁADNIKI:

filet z sandacza o wadze 250 gramów;
300 gramów pieczarek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SANDACZ PIECZONY Z BRUKSELKĄ I PIECZARKAMI

Podawaj od razu posypane posiekanym świeżym koperkiem. Uwierzcie, jest pysznie.

Sandacz pieczony z brukselką i pieczarkami

Wypróbuj inne pyszne danie z BRUKSELKĄ przepis <<TUTAJ>>.


4 thoughts on “SANDACZ PIECZONY z brukselką i pieczarkami”

  1. Albo dorzucę na spód ziemniaki- będzie bardziej kanonicznie. Muszę jedynie dotrzeć do Selgrosa po ryby- jakoś cały czas mi to nie po drodze. Ale dla takiej rybki warto wykroić dwie godziny na podróż do sklepu 🙂

  2. Świetny pomysł na obiad. Ja zapiekałam do tej pory ryby jedynie z pesto i w wersji „po grecku”. Pieczarki i ser uwielbiam- aż się dziwię, że nigdy ich nie połączyłam z żadną rybą. Muszę jedynie czymś zastąpić brukselkę, bo mąż się tej kapustki nie tknie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *