Salsa pomidorowa znana pod nazwą Pico de Gallo to bodaj najsłynniejsza salsa pomidorowa na świecie. To ikona kuchni meksykańskiej, niezwykle popularny dodatek do tak znakomitych dań tej kuchni, jak np. fajitas lub burritos. Określenie „salsa” w tym przypadku może być nieco mylące, bowiem pico de gallo to raczej rodzaj sałatki pomidorowej. Przyrządzenie jej jest banalne, natomiast jej dodatek niebywale wzmacnia smak każdego dania, do którego ją się doda. I to niekoniecznie tylko do dań  kuchni meksykańskiej.


SALSA POMIDOROWA

SKŁADNIKI

3 duże pomidory;
1 mała papryczka jalapeno lub chilli;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SALSA POMIDOROWA SPOSÓB PODANIA

Pico de Gallo to obowiązkowy dodatek do dań kuchni tego kraju. Dzięki zastosowaniu w niej świeżo wyciśniętego soku z limonki oraz świeżej kolendry salsa jest bardzo odświeżająca i podnosi smak wielu dań, nie tylko kuchni meksykańskiej.

Salsa pomidorowa Pico de Gallo


Wypróbuj NALEŚNIKÓW żytnich a’la TACOS z pico de gallo – przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Żurawina do mięsa na zimę Previous post ŻURAWINA do MIĘSA na zimę
Lasagne z grzybami i kiełbasą Next post LASAGNE z GRZYBAMI i kiełbasą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *