Sałatka śledziowa to kolejny rarytas dla fanów tej skromnej, ale smacznej ryby. Śledzie po prostu uwielbiam, mógłbym jeść je codziennie. Ponieważ jednak staram się nie przesadzać z niczym jadam je „zaledwie” kilka razy w miesiącu. Dzisiaj proponuję śledzie w formie sałatki. A w sałatce oprócz śledzia znalazły się m.in. marchewka i groszek. Sałatka jest naprawdę pyszna, lekko kwaśna od śledzi, z wyraźnym smakiem warzyw. To prosta i smaczna sałatka. Je się ją z prawdziwą przyjemnością.


SAŁATKA ŚLEDZIOWA

SKŁADNIKI

350 gramów płatów śledziowych typu Bismarck (kwaśnych);
1 duża marchewka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SAŁATKA ŚLEDZIOWA PROPOZYCJA PODANIA

Najlepiej smakuje podana chwilę po wyjęciu z lodówki.

sałatka śledziowa z warzywami


Spróbuj również moich ŚLEDZI OPIEKANYCH – po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


6 thoughts on “SAŁATKA ŚLEDZIOWA z warzywami”

  1. Dodałam ziemniaki i takiej jeszcze „nieprzegryzionej” sałatki zjadłam już pół porcji. Tylko fakt, iż chcę ją wziąć jutro do pracy powstrzymał mnie przed pochłonięciem całości. Zdecydowania jedna z najlepszych rzeczy, jakie jadłam w ostatnich latach.
    Bardzo dziękuję za przepis 🙂

  2. Wspaniała sałatka 🙂 Takie niby nic, bo kilka prostych składników, a efekt boski. Następnym razem dorzucę jeszcze ziemniaki. Teraz za późno się zreflektowałam i nie chciałam ich do gotowej potrawy dorzucać, bo bym zaburzyła proporcje. To nie mają być warzywa ze śledziem 🙂 I ten dodatek koperku (podpatrzony na zdjęciu 😉 cudownie podkręca smak.

  3. sałatka jest naprawdę pycha. Ważne, by śledzie były te kwaśne, a nie z oleju i marchewka z groszkiem nie z puszki.

  4. Na pewno zaserwuję podczas kolejnej wizyty teścia. Zazwyczaj przygotowuję śledzia w śmietanie, w oleju z cebulką i ogórkiem oraz śledzia w pomidorach. Wariant z warzywami będzie świetnym tchnieniem nowości. Czy teściowi posmakuje, to insza inszość, bo on konserwatysta. W każdym bądź razie ja na pewno z potrawy będę zadowolona, bo to moje smaki 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *