Sajgonki smażone to znane na całym świecie naleśniki, bądź też krokiety (istnieje tyle nazw, ile rodzajów sajgonek). Do zawijania używa się albo specjalnego ciasta, albo po prostu papieru ryżowego. Farsz może być zarówno mięsny, jak i bezmięsny. Do sajgonek podaje się co najmniej jeden sos azjatycki, w którym macza się te maleńkie naleśniki bezpośrednio przed ich spożyciem. Sajgonki smażone winny być fajnie chrupiące i podawane na ciepło po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu ze smażenia. To znakomita przekąska na każdą okazję i naprawdę dla każdego.


SAJGONKI SMAŻONE SKŁADNIKI

400 gramów piersi z kurczaka;
mała czerwona papryka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SAJGONKI SMAŻONE SPRING ROLLS

Podawaj od razu po usmażeniu, aby zachować ich chrupkość. Koniecznie wraz z nimi podaj sos azjatycki do namaczania, np. ogólnodostępny „sos do sajgonek” lub sos NUOC CHAM. Jak zrobić ten drugi dowiesz się <<TUTAJ>>.

Sajgonki smażone


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *