Ryba smażona z papryką od razu kojarzy się z Węgrami, a co za tym idzie z rybami słodkowodnymi. Jest to dość oczywiste wobec faktu braku dostępu Węgier do morza. Jak to na Węgrzech bywa ryba musi być smażona i to w głębokim tłuszczu. Żadne „na parze”, czy „z wody”, to na Węgrzech nie przejdzie. Wbrew pozorom tak przygotowana ryba jest bardzo delikatna i bardzo, bardzo smaczna. Wszak wiadomo, że Węgrzy karmią dobrze, a ryby jedzą często i w dużych ilościach. Przygotować je więc potrafią wzorowo.


RYBA SMAŻONA Z PAPRYKĄ

SKŁADNIKI

3 nieduże ryby słodkowodne (leszcz, krąp, płoć, karaś itp);
4 łyżki mąki pszennej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


RYBA SMAŻONA Z PAPRYKĄ SPOSÓB PODANIA

Przed podaniem powinna zostać odsączona na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.

Ryba smażona z papryką po węgiersku


Może spróbujesz GOŁĄBKÓW po węgiersku przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *