Ryba smażona z papryką po węgiersku od razu kojarzy się z rybami słodkowodnymi. Jest to dość oczywiste wobec faktu braku dostępu Węgier do morza. Jak to na Węgrzech bywa ryba musi być smażona i to w głębokim tłuszczu. Żadne „na parze”, czy „z wody”, to na Węgrzech „nie przejdzie”. Wbrew pozorom tak przygotowana ryba jest bardzo delikatna i bardzo, bardzo smaczna. Wszak wiadomo, że Węgrzy karmią dobrze, a ryby jedzą często i w dużych ilościach. Przygotować je więc potrafią wzorowo.


RYBA SMAŻONA Z PAPRYKĄ SKŁADNIKI

3 nieduże ryby słodkowodne (leszcz, krąp, płoć, karaś itp);
4 łyżki mąki pszennej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


RYBA SMAŻONA Z PAPRYKĄ PO WĘGIERSKU

Przed podaniem powinna zostać odsączona na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.

Ryba smażona z papryką po węgiersku


Może spróbujesz GOŁĄBKÓW po węgiersku przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *