Ryba smażona w cieście to bardzo smaczna, choć może mało oryginalna propozycja nie tylko dla fanów ryb. Ale już kawałek fileta plus ciasto (panierka) w innej odsłonie to naprawdę smaczny i ciekawy obiad. W tym daniu użyłem fileta z łupacza. To ryba z dorszowatych, bardzo popularna na Wyspach Brytyjskich. U nas nie jest łatwo ją kupić, ale jeżeli nadarzy Wam się okazja nie zastanawiajcie się ani chwili zwłaszcza, że nie jest to ryba droga. Łupacz to przepyszna, delikatna ryba, która m grubą skórę. Z tego względu lepiej jest kupować filet bez skóry. Do ciasta, które de facto jest panierką użyłem mąki żytniej razowej typ 2000, nieoczyszczonej, niezwykle pożywnej i smacznej. To bardzo miła alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej.


RYBA SMAŻONA W CIEŚCIE SKŁADNIKI:

filety bez skóry z łupacza o łącznej wadze 500 gramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


RYBA SMAŻONA W CIEŚCIE Z SEZAMEM

Świetnie smakuje np. z kiszonkami, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zaserwować je z jakimkolwiek innym warzywem.

Ryba smażona w cieście z sezamem

RYBA w PIĘCIU smakach to jest to przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *