Ryba pieczona na sposób kreteński to znakomity przykład na to, że kuchnia pięknej, słonecznej Krety jest prosta i niezwykle smaczna. I kiedy mówię „prosta” to uwierzcie, trudno o dania łatwiejsze do przyrządzenia. Na Krecie, podobnie zresztą jak w południowych Włoszech produkty bazowe (sery, warzywa, mięsa, oliwa) mają tak znakomitą jakość, że po pierwsze grzechem byłoby je zbyt intensywnie doprawić lub zmasakrować tworząc z nich kulinarne epopeje, z drugiej strony zaś strony jakakolwiek ponad podstawową ich obróbka jest po prostu bezsensowna. Dokładnie tak jest z przepisem na rybę pieczoną po kreteńsku – najświeższa z możliwych ryba, warzywa, oliwa extra vergine, suszone oregano… Absolutnie nic więcej.


RYBA PIECZONA SKŁADNIKI:

świeża, wypatroszona i dokładnie oczyszczona ryba o wadze około 300 gramów;
2-3 ziemniaki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


RYBA PIECZONA PO KRETEŃSKU

To kwintesencja świeżości, smaku i prostoty.

Ryba pieczona po kreteńsku

Upiecz pysznego HALIBUTA przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *