Rosti placki ziemniaczane to tradycyjne, szwajcarskie placki z grubo tartych gotowanych ziemniaków. Wcale niełatwo jest usmażyć rosti. Warto jednak podjąć próbę, by przekonać się, że rosti smakują wyjątkowo. Tradycja jedzenia rosti w Szwajcarii przetrwała do dzisiaj. Placki nadal cieszą się one niezwykłą popularnością, ale już nie tylko w Szwajcarii, ale na całym świecie np. w Singapurze, gdzie jada się je np. z grzybami. Tak, jak dzisiaj u mnie. A o rosti (Rösti w oryginale) więcej dowiesz się <<TUTAJ>>.


ROSTI PLACKI ZIEMNIACZANE

SKŁADNIKI

800 gramów ziemniaków sałatkowych;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

9. Placek jest gotowy, gdy pięknie się zrumieni i stanie się bardzo, bardzo chrupiący, a na jego wierzchu widać będzie strukturę grubo tartych ziemniaków. Im lepsze i prawdziwie sałatkowe ziemniaki, tym ta struktura będzie wyraźniejsza.

Rosti placki ziemniaczane


ROSTI PLACKI ZIEMNIACZANE SPOSÓB PODANIA

Podawaj ze speckiem, jajkiem sadzonym, stopionym serem (po odwróceniu rosti na drugą stronę nałóż nieco startego sera) lub po prostu z sosem grzybowym. Rewelacja!

Rosti placki ziemniaczane z sosem grzybowym


Przygotuj perfekcyjny SOS GRZYBOWY przepis <<TUTAJ>>.


Jarmark bożonarodzeniowy w KOLONII Previous post JARMARK bożonarodzeniowy w KOLONII
Gnocchi z dorszem na musie dyniowym Next post GNOCCHI z DORSZEM na musie dyniowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *