Rosti placki ziemniaczane to tradycyjne, szwajcarskie placki z grubo tartych gotowanych ziemniaków. Wcale niełatwo jest usmażyć rosti. Warto jednak podjąć próbę, by przekonać się, że rosti smakują wyjątkowo. Tradycja jedzenia rosti w Szwajcarii przetrwała do dzisiaj. Placki nadal cieszą się one niezwykłą popularnością, ale już nie tylko w Szwajcarii, ale na całym świecie np. w Singapurze, gdzie jada się je np. z grzybami. Tak, jak dzisiaj u mnie. A o rosti (Rösti w oryginale) więcej dowiesz się <<TUTAJ>>.


ROSTI PLACKI ZIEMNIACZANE SKŁADNIKI

800 gramów ziemniaków sałatkowych;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

9. Placek jest gotowy, gdy pięknie się zrumieni i stanie się bardzo, bardzo chrupiący, a na jego wierzchu widać będzie strukturę grubo tartych ziemniaków. Im lepsze i prawdziwie sałatkowe ziemniaki, tym ta struktura będzie wyraźniejsza.

Rosti placki ziemniaczane


ROSTI PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM GRZYBOWYM

Podawaj ze speckiem, jajkiem sadzonym, stopionym serem (po odwróceniu rosti na drugą stronę nałóż nieco startego sera) lub po prostu z sosem grzybowym. Rewelacja!

Rosti placki ziemniaczane z sosem grzybowym


Przygotuj perfekcyjny SOS GRZYBOWY przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *