Roster truskawkowy to po prostu zasypane cukrem świeżutkie, dojrzałe truskawki. Te, pasteryzowane, przechowasz przez długie miesiące tak, aby zimą rozkoszować się smakiem truskawek. Taki roster ma konsystencję pomiędzy kompotem, a dżemem i nadaje się świetnie do naleśników, czy jogurtów. W tym drugim przypadku znakomicie zastępuje jogurty „kolorowe”, które zwykle są bardzo przesłodzone. Do takiego jogurtu z rosterem dodać możesz ulubione płatki, łyżeczkę miodu i otrzymasz zdrową wersję śniadania. Myślę, że warto podjąć „trud” i zrobić mój roster truskawkowy.


ROSTER TRUSKAWKOWY SKŁADNIKI:

1 kilogram dojrzałych, polskich truskawek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

8. Na blacie rozłóż ściereczki i połóż na nich zakrętkami w dół słoiki z rosterem. Przykryj je drugą ściereczką i pozostaw do wystygnięcia najlepiej na całą noc. Przechowuj w chłodnym pomieszczeniu, najlepiej w spiżarni.

Roster truskawkowy pasteryzowanie


ROSTER TRUSKAWKOWY

Przywołuje smak lata i soczystych truskawek najlepiej w środku zimy dodany do naleśników lub jogurtu.

Roster truskawkowy

Przepis na RYŻ z TRUSKAWKAMI znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *