Roster śliwkowy to coś pomiędzy kompotem, a marmoladą. Najlepszymi owocami na roster są morele i właśnie śliwki węgierki. Owoce należy gotować kilkanaście minut, aż część z nich rozpadnie się i powstanie wspaniały, aromatyczny, gęsty sos owocowy. Nadaje się do spożycia natychmiast, ale możesz go również „zamknąć” na gorąco w słoiczku (wytrzyma kilka dni) lub zapasteryzować (wytrzyma kilka miesięcy). Taki mały, niepozorny słoiczek w pysznymi śliwkami da Wam w środku zimy wiele radości.


ROSTER ŚLIWKOWY

SKŁADNIKI

2,5 kilograma śliwek węgierek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

9. Dobrze zakręcone słoiki rozłóż na ściereczce dnem do góry. Przykryj je następną ściereczką i pozostaw na około 1 godzinę. Po tym czasie odwróć słoiki wieczkiem do góry, ponownie przykryj ściereczką i pozostaw przez noc do wystygnięcia. Przechowuj w chłodnym pomieszczeniu.

pasteryzowanie przetworów na zimę


ROSTER ŚLIWKOWY

Doskonale sprawdza się jako dodatek do naleśników, kopytek, klusek, jako polewa do ciast, dodatek do jogurtu na śniadanie itd..

roster śliwkowy


Zrób także KNEDLE ze ŚLIWKAMI – przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *