Rosół wołowy z kurczakiem może być przyjemną odmianą zarówno dla tradycyjnego rosołu wołowego, jak i rosołu stricte drobiowego. Zwykle na moim stole pojawia się porządny rosół drobiowy, rzadziej klasyczny, czysto wołowy. Jest on dla mnie stanowczo za mocny i za ciężki. Gotowane mięso wołowe jednak bardzo lubię, więc czasem łączę te dwie przyjemności. Dwie, bo zarówno mięso wołowe, jak i rosół drobiowy bardzo cenię. Gotując rosół wołowy z kurczakiem można połączyć te dwie przyjemności. Pamiętać jednak należy m.in o tym, że kurczak ugotuje się szybciej, aniżeli wołowina. Reszta trików w przepisie poniżej. Zapraszam.
ROSÓŁ WOŁOWY Z KURCZAKIEM
SKŁADNIKI
700 gramów antrykotu wołowego z kością;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
14. W międzyczasie ugotuj makaron nitki. Kupuj zawsze makaron, w którego skład wchodzą mąka i jajka, chyba że masz alergię lub jesteś weganem.
ROSÓŁ WOŁOWY Z KURCZAKIEM PROPOZYCJA PODANIA
Podawaj z makaronem nitki oraz gotowaną marchewką i natką pietruszki. Pamiętaj, że rosół musi być podany gorący. To bardzo ważne. No i miej na uwadze, że w garnku dodatkowo czeka na Ciebie pyszne, miękkie mięso z kurczaka oraz rozpływający się w ustach antrykot wołowy. W jaki sposób je skonsumujesz pozostawiam Twojej woli.
Jeżeli wolisz klasyczny ROSÓŁ DROBIOWY kliknij <<TUTAJ>>.
@Jacek: zgadzam się, bez dwóch zdań. ale rosół z gęsiną już jest na mojej stronie (https://www.kuchniatomka.pl/przepisy-kulinarne/zupy/rosol/), tutaj prezentuje kolejny przepis na rosół, który często robię. wszelkie wariacje dozwolone, a nawet wskazane. zawsze powtarzam, że kuchnia to nie dyktat 😉
Rosół będzie zdecydowanie lepszy , gdy zamiast kurczaka doda pan kawałek gęsiny…