Roladki wieprzowe faszerowane cebulą i ogórkiem kiszonym smakować powinny każdemu. Schab wieprzowy to idealne mięso, aby przyrządzić takie roladki. Można go wypełnić niemal wszystkim, a smakować będzie tak, czy siak. Tym razem nadzienie proponuję ograniczyć do absolutnego minimum. A zatem tylko dobre, domowe ogórki kiszone i cebula. Oczywiście jeśli wolisz zamiast schabu użyj np. karkówki. W takim przypadku rolady będą bardziej soczyste, ale i dość tłuste, Twój wybór. Roladki wieprzowe piecze się (tak, piekę je, nie smażę tym razem) szybko. Trzeba uważać, by nie „przeciągnąć” ich, bo schab szybko wysusza się podczas obróbki cieplnej, a wtedy jest niesmaczny.


ROLADKI WIEPRZOWE SKŁADNIKI:

3 kotlety schabowe każdy po około 150 gramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


ROLADKI WIEPRZOWE Z OGÓRKIEM KISZONYM

Podawaj w lecie z ulubionymi warzywami lub w zimie z ugotowanymi na parze mrożonymi warzywami. W obu przypadkach idealnymi dodatkami będą kaszą jaglaną i koniecznie musztarda Dijon.

ROLADKI WIEPRZOWE z ogórkiem kiszonym

A może jednak tradycyjną ROLADĘ ŚLĄSKĄ? Przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *