Roladki schabowe faszerowane to temat w kuchni dosyć popularny. Jednak mój farsz, a właściwie wypełnienie roladek jest dosyć oryginalne, a przynajmniej tak mi się wydaje. Jako farszu użyłem połączenia znanej i niezwykle popularnej na Bałkanach pasty warzywnej (z przewagą pieczonej papryki) zwanej ajwar oraz fety. W sezonie letnim fetę z powodzeniem można zastąpić nasza owczą bryndzą. Do przepisu możesz użyć ajwaru ostrego, ale równie dobrze sprawdzi się łagodniejsza wersja tej pasty warzywnej. No i zwijając roladki pamiętaj, że zawsze masz dwa wyjścia: albo zwinąć je jak krokiety, czyli ciasno, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz albo po prostu zwinąć w sposób tradycyjny. W tym drugim przypadku część farszu w trakcie duszenia roladek wypłynie z nich pod wpływem temperatury, ale dzięki temu powstanie doskonały sos, z którym roladki schabowe podasz.


ROLADKI SCHABOWE FASZEROWANE FETĄ SKŁADNIKI:

4 kotlety schabowe;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


ROLADKI SCHABOWE FASZEROWANE FETĄ

Podawaj np. z burakami zasmażanymi i kaszą gryczaną. Pyszności.

Roladki schabowe faszerowane fetą

Zrób również ROLADKI z CUKINII przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *