Risotto z kurkami to danie sycące, ale przede wszystkim bardzo aromatyczne. Oczywiście gdy kurki świeże, najlepiej takie prosto z lasu. Przy budowaniu smaku każdego risotti najważniejszym jest przygotowanie odpowiednio aromatycznego bulionu, w którym gotowany będzie ryż. W tym wypadku bulion winien mieć wyraźny smak grzybów. Jeśli nie dysponujesz takim bulionem przygotujesz go łatwo na bazie wywaru jarzynowego lub nawet drobiowego. Wystarczy nieco go rozrzedzić wodą, dodać suszonych grzybów, a następnie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mając taką bazę Twoje risotto z kurkami zachwyci wszystkich współbiesiadników. Będzie niesamowite.


RISOTTO Z KURKAMI

SKŁADNIKI

200 gramów ryżu do risotto (arborio, carnaroli itp);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


RISOTTO Z KURKAMI PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj w głębokich talerzach. Dobre risotto to risotto lekko lub dość mocno „lejące się”. Bądź gotowy na niesamowity smak i aromat grzybów.

risotto z kurkami


Wypróbuj również RISOTTO z FENKUŁEM przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *