Risotto z kurkami to danie sycące, ale przede wszystkim bardzo aromatyczne. Oczywiście gdy kurki świeże, najlepiej takie prosto z lasu. Przy budowaniu smaku każdego risotti najważniejszym jest przygotowanie odpowiednio aromatycznego bulionu, w którym gotowany będzie ryż. W tym wypadku bulion winien mieć wyraźny smak grzybów. Jeśli nie dysponujesz takim bulionem przygotujesz go łatwo na bazie wywaru jarzynowego lub nawet drobiowego. Wystarczy nieco go rozrzedzić wodą, dodać suszonych grzybów, a następnie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mając taką bazę Twoje risotto z kurkami zachwyci wszystkich współbiesiadników. Będzie niesamowite.


RISOTTO Z KURKAMI SKŁADNIKI:

200 gramów ryżu do risotto (arborio, carnaroli itp);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


RISOTTO Z KURKAMI

Podawaj w głębokich talerzach. Dobre risotto to risotto lekko lub dość mocno „lejące się”. Bądź gotowy na niesamowity smak i aromat grzybów.

risotto z kurkami

Wypróbuj również RISOTTO z FENKUŁEM przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *