Risotto z cukinią to idealne danie na ciepłe lub nawet gorące dni. To danie sycące, ale i lekkie dzięki użyciu minimalnej ilości składników. Zarówno cukinia, jak i ryż nie mają zbyt intensywnego smaku. Zatem o ostatecznym smaku tego dania decyduje jego wykończenie. Ser powinien być charakterny; jeśli nie parmezan to pecorino, ewentualnie nasz oscypek pasował będzie swietnie. Nuta anyżu, suszone płatki chilli albo grubo zmielony pieprz nadadzą daniu dodatkowego charakteru. Mój przepis potraktujcie jako bazę. Na jego podstawie stwórzcie swoje własne przepyszne risotto z cukinią.


RISOTTO Z CUKINIĄ

SKŁADNIKI

100 gramów ryżu do risotto

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


RISOTTO Z CUKINIĄ

Podawaj od razu posypane natką kopru włoskiego, listkami świeżej mięty albo czymkolwiek zamarzysz. Możesz również dodatkowo posypać Twoje risotto grubo zmielonym pieprzem. Pamiętaj, że idealne risotto to lejące się risotto, a podaje się je zawsze w głębokim talerzu.

Risotto z cukinią


Przygotuj także pyszne CLAFOUTIS z WIŚNIAMI przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *