Ragout z jelenia po myśliwsku to danie wybornie, znakomite. Wiem, wielu uważa, że mięso z jelenia jest zbyt suche na gulasz. Może i tak, dlatego dobrze jest użyć kawałków jeleniny z różnych części tego dostojnego zwierzęcia. W dobrych sklepach z dziczyzną można kupić mięso gulaszowe z jelenia składające się z trzech partii zwierzęcia. Takie połączenie mięsiw gwarantuje zarówno delikatność gulaszu, jak i jego odpowiedni smak. Przepis podpatrzyłem będąc w austriackich Alpach; tam doskonale wiedzą, jak zrobić dobrą dziczyznę. To ragout z jelenia to udowadnia.


RAGOUT Z JELENIA

SKŁADNIKI

600 gramów mięsa gulaszowego z jelenia;
500 ml bulionu wołowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


RAGOUT Z JELENIA PROPOZYCJA PODANIA

W Austrii podane będzie najpewniej z <<serviettenknoedel>>. Ja proponuję grubo tarte <<placki ziemniaczane>> i świetną duszoną <<czerwoną kapustę>>. Do dziczyzny wręcz obowiązkowo podać trzeba również <<żurawinę>>.

Ragout z jelenia po myśliwsku


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *