Ragout z jelenia po myśliwsku to danie wybornie, znakomite. Wiem, wielu uważa, że mięso z jelenia jest zbyt suche na gulasz. Może i tak, dlatego dobrze jest użyć kawałków jeleniny z różnych części tego dostojnego zwierzęcia. W dobrych sklepach z dziczyzną można kupić mięso gulaszowe z jelenia składające się z trzech partii zwierzęcia. Takie połączenie mięsiw gwarantuje zarówno delikatność gulaszu, jak i jego odpowiedni smak. Przepis podpatrzyłem będąc w austriackich Alpach; tam doskonale wiedzą, jak zrobić dobrą dziczyznę. To ragout z jelenia to udowadnia.
RAGOUT Z JELENIA
SKŁADNIKI
600 gramów mięsa gulaszowego z jelenia;
500 ml bulionu wołowego;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
RAGOUT Z JELENIA PROPOZYCJA PODANIA
W Austrii podane będzie najpewniej z <<serviettenknoedel>>. Ja proponuję grubo tarte <<placki ziemniaczane>> i świetną duszoną <<czerwoną kapustę>>. Do dziczyzny wręcz obowiązkowo podać trzeba również <<żurawinę>>.