Quesadilla z pieczarkami, a cóż to takiego? Po kolei. Pieczarki o pięknej nazwie Portobello to te o ogromnych, ciemnych kapeluszach. Zawierają mniej wody od tradycyjnych pieczarek, ale przede wszystkim mają cudowny grzybowy aromat. Ze względu na rozmiar kapeluszy zwykle się je faszeruje i zapieka, ja proponuję coś zupełnie innego. Chrupiąca, podgrzana tortilla (czytaj: tortija) wypełniona aromatycznymi pieczarkami i czymś jeszcze. Zapraszam na pyszną przekąskę. Oto przed Wami quesadilla z pieczarkami (czytaj: kesadija).
QUESADILLA Z PIECZARKAMI
SKŁADNIKI
4 tortille;
4 pieczarki portobello;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
QUESADILLA Z PIECZARKAMI SPOSÓB PODANIA
Gotową quesadillę przekrój na trzy części i podawaj od razu.
Wypróbuj także QUESADILLĘ z ŁOSOSIEM – przepis <<TUTAJ>>.