Quesadilla z łososiem to moja nowa propozycja w temacie wrapów. Quesadilla to meksykańskie danie, którego głównymi składnikami są placek kukurydziany (tortilla) i świetnie roztapiający się ser Oaxaca. W praktyce na co dzień stosuje się tortillę pszenną i dowolny dobrze roztapiający się ser. A jakie dodatki skrywa quesadilla? (czyt.: kesadija) To zależy tylko i wyłącznie od inwencji lub zawartości lodówki ją przygotowującego. Tym razem proponuję Wam quesadilla z łososiem – zestawienie bardzo ciekawe zarówno smakowo, jak i kolorystycznie. Łosoś koniecznie, aby był wędzony na zimno, a awokado bardzo miękkie – takie, aby dało się je rozsmarować. Efekt naprawdę znakomity.


QUESADILLA Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI:

4 tortille o średnicy 24 cm;
150-200 gramów łososia wędzonego na zimno;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

Pokrój quesadillę radełkiem do pizzy lub dużym nożem na trójkąty. Dobrze zrobiona quesadilla z łososiem musi być chrupka z zewnątrz, a w środku mieć ciągnący się ser i świetnie „ściętego”, pysznego łososia. Powinna być również lekko pikantna.

Quesadilla z łososiem i awokado

QUESADILLA z SALAMI smakuje równie pysznie – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *