Quesadilla po góralsku z oscypkiem

Quesadilla po góralsku to moja polska odpowiedź na meksykański oryginał. Quesadilla (czyt. kesadija) to meksykańska potrawa, której głównymi składnikami są tortilla (czyt. tortija), czyli placek kukurydziany lub pszenny zapiekany z serem Oaxaca (ser podobny strukturą i wyglądem do mozzarelli). Do środka quesadilli wkłada się najprzeróżniejsze dodatki. Ja proponuję taką swojską, góralską quesadillę, składającą się z oscypka, boczku i ogórka kiszonego. Quesadilla może być podawana jako danie główne, ale zwykle traktuje się ją jako  przekąskę.


QUESADILLA PO GÓRALSKU

SKLADNIKI

6 pszennych tortilli;
3 ogórki kiszone;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


QUESADILLA PO GÓRALSKU SPOSÓB PODANIA

Wyłóż quesadillę na deskę i pokrój w trójkąty. Podawaj od razu.

Quesadilla po góralsku z oscypkiem


QUESADILLA ze SZPARAGAMI pyszna i szybka przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “QUESADILLA po GÓRALSKU z oscypkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *