Puree z selera korzeniowego to nie tylko znakomity zamiennik to tradycyjnego, często już nużącego puree ziemniaczanego. O ile to ostatnie jest świetne jako tło np. dla mięsiw, o tyle puree z selera ma smak wyborny, choć dość intensywny, i samo w sobie decyduje często o smaku całego dania. Seler jest silnym alergenem, ale jeżeli nie masz na niego uczulenia jedz go dość często, bo to warzywo bardzo zdrowe. Jeżeli jego smak jest Ci jednak za intensywny spróbuj go właśnie w formie puree. Smak jest łagodniejszy, a podane na takim puree mięsiwo, albo nawet sam sos tworzą iście nietuzinkowe dania. Koniecznie do wypróbowania.


PUREE Z SELERA SKŁADNIKI

2 dość duże selery korzeniowe;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PUREE Z SELERA KORZENIOWEGO

To świetny dodatek do duszonych mięs w sosem własnym, ale ośmieliłbym się je podać również jako zamiennik włoskiej polenty. A zatem np. z sosem grzybowym z prawdziwkami.

Puree z selera korzeniowego

Zobacz, w jaki sposób możesz serwować PUREE z selera <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *