Pulpety w sosie pomidorowym znają wszyscy. Ale ten przepis jest szczególny, ponieważ sposób doprawienia pulpetów oraz sos pomidorowy, który ma szczególny smak tylko z nazwy przypominają doskonale znane nam krajowe pulpety. Jeżeli skorzystacie z mojego przepisu przygotujecie danie, które w Hiszpanii znane jest pod nazwą albondigas. A zatem nie dajcie się zmylić polskojęzycznej nazwie potrawy, bo moje pulpety mają gorący, hiszpański charakter i temperament.


PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

SKŁADNIKI

400 gramów wołowiny;
300 gramów wieprzowiny (najlepiej łopatka);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM SPOSÓB PODANIA

Koniecznie podawaj z pieczonymi ziemniakami lub domowymi frytkami (jak je zrobić dowiesz się <<TUTAJ>>) i np. pimientos de Padron (jak je przyrządzić dowiesz się <<TUTAJ>>).

Pulpety w sosie pomidorowym albongidas


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *