ŁAZANKI z KIEŁBASĄ i białą kapustą SAŁATKA z POLĘDWICZKĄ wieprzową i awokado SZPARAGI PIECZONE z szynką dojrzewającą PIECZONE BATATY z tuńczykiem i fasolą BATATY ZAPIEKANE z serem i speckiem BAKŁAŻAN z MIĘSEM zapiekany pod beszamelem GULASZ warzywny z KIEŁBASĄ pędem robiony SOCZEWICA z KIEŁBASĄ i warzywami na gęsto ZIEMNIAKI SMAŻONE z KIEŁBASĄ i brukselką BIAŁA FASOLKA z BOCZKIEM i warzywami SWOJSKIE JADŁO z Krety rodem PAPRYKA FASZEROWANA kurczakiem i ryżem Prawdziwe WĘGIERSKIE LECZO oryginał BRUKSELKA z CHORIZO z grzybami EINTOPF w stylu kreteńskim BIGOS MYŚLIWSKI z dziczyzną ZAPIEKANKA z GRZYBAMI kapustą i batatami GOŁĄBKI z MŁODEJ KAPUSTY z kaszą i mięsem ZAPIEKANKA z BAKŁAŻANÓW w pomidorach SAJGONKI z KURCZAKIEM bez smażenia SZPARAGI z SZYNKĄ i jajkiem masłem polane GOŁĄBKI po WĘGIERSKU jakich nie jedliście PIECZARKI FASZEROWANE w sosie śmietanowym SOCZEWICA z WARZYWAMI po kastylijsku GOŁĄBKI z BIAŁEJ kapusty z kiełbasą i ryżem LETNIE GRILLOWANIE czyli Polak w ogródku GOŁĄBKI z MIĘSEM i ryżem wersja klasyczna PAPRYKA FASZEROWANA kurczakiem i kaszą FASOLKA DUSZONA na sposób turecki CUKINIA FASZEROWANA mięsem mielonym BIGOS TRADYCYJNY na bogato robiony ZIEMNIAKI z PIEKARNIKA z szynką i fetą FASOLKA po BRETOŃSKU przepis prawdziwy GOŁĄBKI z KISZONEJ kapusty kiszeniaki PAŃCZKRAUT czyli CIAPKAPUSTA KOTLETY WARZYWNE z kurczakiem POTRAWKA z MŁODEJ kapusty z boczkiem LECZO WĘGIERSKIE przepis oryginalny SOCZEWICA na GĘSTO z grillowaną kiełbasą PAPRYKARZ z ZIEMNIAKÓW z boczniakami 1 2 ›