POLICZKI WOŁOWE w piwie ciemnym belgijskimŚLEDZIE OPIEKANE w zalewie octowejJAJKA z KREWETKAMI po skandynawskuKLEFTIKO jagnięcina po zbójnickuKACZKA PIECZONA po poznańskuRYBA po GRECKU w wersji z PRLŻUREK na BIAŁEJ kiełbasie na WielkanocZAPIEKANKA KAPUŚCIANA z ziemniakamiGĘSIE UDKA pieczone w piekarnikuZAPIEKANKA z BAKŁAŻANEM i mięsemŻUREK na MAŚLANCE bez zakwasuCIELĘCINA DUSZONA z warzywamiAromatyczny KURCZAK PIECZONY w mlekuROSÓŁ WOŁOWY z kurczakiem na dobry smakSAŁATKA z KREWETKAMI i mangoSTIFADO gulasz wołowy z GrecjiRAGOUT z JELENIA po myśliwskuPORY z SOSEM WINEGRET podaneWIEPRZOWINA PIECZONA po greckuWOŁOWINA długo PIECZONA po meksykańskuSAŁATKA WARSTWOWA ze śledziemKURCZAK PIECZONY w całości z cytrynąJAJKA z CHRZANEM idealne do wędlinBIAŁA KIEŁBASA marynowana z pomidoramiSERNIK CZARNO BIAŁY z tradycjamiSCHAB PIECZONY słoniną wędzoną nadzianySCHAB po BAKOŃSKU na węgierską modłęKRÓLIK w sosie ŚMIETANOWYM klasycznymJAJKA w SZYNCE z chrzanem w galarecieKARKÓWKA z DZIKA w sosie cygańskimCIELĘCINA w SOSIE chrzanowymPIECZEŃ CIELĘCA w sosie warzywnymŻUR na MAŚLANCE z chrzanemPOLĘDWICZKA w SOSIE z czerwonego pieprzuCHRZANÓWKA na białej kiełbasieGULASZ po WĘGIERSKU czyli perkelt wołowyJAGNIĘCINA PIECZONA w stylu kreteńskimWOŁOWINA po BURGUNDZKU przepis tradycyjnyGOŁĄBKI z BIAŁEJ kapusty z kiełbasą i ryżemPAPRYKARZ CIELĘCY wersja najlepsza1 2 ›