ŻUREK na MAŚLANCE bez zakwasuAromatyczny KURCZAK PIECZONY w mlekuROSÓŁ WOŁOWY z kurczakiem na dobry smakSAŁATKA z KREWETKAMI i mangoKACZKA PIECZONA po poznańskuRYBA po GRECKU w wersji z PRLJAJKA z KREWETKAMI po skandynawskuSTIFADO gulasz wołowy z GrecjiRAGOUT z JELENIA po myśliwskuPORY z SOSEM WINEGRET podaneWIEPRZOWINA PIECZONA po greckuPieczone GĘSIE NOGI w ciemnym sosieSCHAB PIECZONY słoniną wędzoną nadzianySAŁATKA WARSTWOWA ze śledziemKURCZAK PIECZONY w całości z cytrynąCHRZANÓWKA na białej kiełbasieBIAŁA KIEŁBASA marynowana z pomidoramiŻUR na MAŚLANCE z chrzanemJAGNIĘCINA PIECZONA w stylu kreteńskimPOLICZKI WOŁOWE w piwie ciemnym belgijskimSTEK JAGNIĘCY w sosie z rozmarynemSCHAB po BAKOŃSKU na węgierską modłęKRÓLIK w sosie ŚMIETANOWYM klasycznymKARKÓWKA z DZIKA w sosie cygańskimCIELĘCINA w SOSIE chrzanowymPIECZEŃ CIELĘCA w sosie warzywnymPOLĘDWICZKA w SOSIE z czerwonego pieprzuGULASZ po WĘGIERSKU czyli perkelt wołowyZAPIEKANKA KAPUŚCIANA z ziemniakamiWOŁOWINA po BURGUNDZKU przepis tradycyjnyGOŁĄBKI z BIAŁEJ kapusty z kiełbasą i ryżemPAPRYKARZ CIELĘCY wersja najlepszaTATAR z ŁOSOSIA wędzonegoWOŁOWINA długo PIECZONA po meksykańskuŚLEDZIE OPIEKANE na kwaśnoCIELĘCINA DUSZONA z warzywamiZAPIEKANKA z BAKŁAŻANEM i mięsemSERNIK WIEDEŃSKI klasyka ponad wszystkoOMLET CESARSKI KaiserschmarrnWIEDEŃSKA SAŁATKA śledziowa z jabłkiem12›