MAKOWIEC JAPOŃSKI z jabłkami bez mąki JAGNIĘCINA z WARZYWAMI przepis z Krety MODRA KAPUSTA duszona czerwona kapusta ZRAZY WOŁOWE w sosie grzybowym JAGNIĘCINA w sosie własnym TSIGARIASTO PIECZEŃ WOŁOWA na kwaśno Sauerbraten PASZTECIKI z MIĘSEM do barszczu idealne PIEROGI RUSKIE lepsze od tych babcinych Łatwe CIASTO CZEKOLADOWE na szybko CIASTO MIGDAŁOWE z gruszkami i miodem PISCHINGER deser rodem z Wiednia TIRAMISU przepis ORYGINALNY CIASTO z GRUSZKAMI i orzechami na jogurcie EMPANADAS z farszem pieczarkowym CIASTO PIJAK pijane ciasto BARSZCZ czerwony na ZAKWASIE domowym CIASTO CZEKOLADOWE z migdałami SERNIK WIEDEŃSKI klasyka ponad wszystko CIASTO POMARAŃCZOWE jabłkami okraszone CIASTO MARCHEWKOWE z migdałami KARP SMAŻONY tradycyjny na WIGILIĘ USZKA z GRZYBAMI na Wigilię idealne SERNIK CZARNO-BIAŁY z tradycjami KAPUSTA z GROCHEM z grzybami ZUPA GRZYBOWA z suszonych grzybów SURÓWKA z kapusty kiszonej KARP po ŻYDOWSKU kapitalny na Wigilię BISZKOPT z MASCARPONE z dżemem