SPAGHETTI alla San GENNARO z Neapolu LAZANIA z MIĘSEM mielonym (bez beszamelu) MAKARON z SOSEM pomidorowym BRUSCHETTA z POMIDORAMI przepis oryginalny Pyszna CAPRESE na każdą imprezę RISOTTO z CUKINIĄ latem pachnące MAKARON z CUKINIĄ szynką i figami RISOTTO z KURKAMI lasem pachnące PENNE ARRABIATA pasta wściekle dobra MORTADELA BOLOŃSKA. Jakość jednak się liczy BIAŁA FASOLKA z BOCZKIEM i warzywami KURCZAK PIECZONY w całości z cytryną OSSOBUCO alla FIORENTINA z warzywami SOS do PIZZY według włoskiej receptury CIASTO na PIZZĘ według oryginalnego przepisu CIASTO CYTRYNOWE z ricottą AL DENTE czyli jak ugotować makaron TIRAMISU przepis ORYGINALNY BISZKOPT WŁOSKI z cytrynową nutą LASAGNE z GRZYBAMI i kiełbasą CHLEB bez SOLI toskański prawdziwy STEK JAGNIĘCY w sosie z rozmarynem SAŁATKA CAPRESE jak się patrzy ZAPIEKANKA z BAKŁAŻANÓW w pomidorach ROLADKI z CUKINII z gorgonzolą OSSOBUCO alla MILANESE włoska klasyka RISOTTO z CZEREŚNIAMI na prosecco robione SZPARAGI z OCTEM balsamicznym SZPARAGI zapiekane w CIEŚCIE z szynką GULASZ z DZIKA w czerwonym winie BAKŁAŻAN PIECZONY z mozzarellą MAKARON z SZYNKĄ parmeńską i serem ZAPIEKANKA KAPUŚCIANA z ziemniakami GNOCCHI włoskie kluski do sosu TRAMEZZINI z TUŃCZYKIEM z karczochami SAŁATKA z CIECIERZYCY i dorsza wędzonego KASZA z MIĘSEM i ze szpinakiem PIZZA z SALAMI w domu robiona PIADINA ROMAGNOLA przepis oryginalny BUCATINI alla CRUDAIOLA na letni obiad 1 2 ›