Zupa ogórkowa to jedna z moich ulubionych zup. Raz na czas z ochotą przypominam sobie, że taka zupa istnieje i chętnie ją robię; zjadam zawsze ze smakiem. Zwykle robiłem ją z ogórków „sklepowych”. Tym razem skorzystałem z kiszonych domowym sposobem. Takich mocno czosnkowych, kwaśnych, mocno aromatyzowanych chrzanem i przyprawami. To niesłychane, jak domowe ogórki potrafią odmienić zwykłą zupę ogórkową. Ta zupa sprawdza się znakomicie u tych, którzy cierpią na „syndrom dnia poprzedniego”. Błędem byłoby jednakże pozostawiać ją jedynie na tak przyziemne okazje.


ZUPA OGÓRKOWA

SKŁADNIKI

1,2 litra bulionu warzywnego lub drobiowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

9. Dopraw zupę solą (jeżeli potrzeba) i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw na 10 minut, aż ryż napęcznieje.

doprawianie zupy ogórkowej


ZUPA OGÓRKOWA

Najlepiej smakuje zarówno gorąca, jak i w temperaturze pokojowej.

Zupa ogórkowa


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *