Pory z sosem winegret mogą być znakomitym dodatkiem do wielu dań, ale również same w sobie smakują wybornie. Słodycz porów przełamana kwaskowym sosem winegret to iście mistrzowskie połączenie. Istotą dania jest użycie jak najlepszych porów. Cóż to oznacza? Dla każdego co innego. Dla mnie najlepsze pory to te młode, dość cienkie, mające jak najdłuższą jasnozieloną część. Takie pory mają słodycz, w której można się zakochać. Niestety u nas w handlu dominują pory grube. Są jędrne i mają potężną białą część czyli tę, która jest najostrzejsza w smaku. Większość z nas nie lubi porów właśnie z powodu ich zdecydowanego zbliżonego do cebuli smaku. Szukajcie zatem porów jasnych, delikatnych. Są boskie.


PORY Z SOSEM WINEGRET

SKŁADNIKI

4 jędrne pory z długą jasnozieloną częścią;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PORY Z SOSEM WINEGRET PROPOZYCJA PODANIA

Ugotowane pory odsącz dokładnie z wody i połóż na talerzu. Każdego polej sosem winegret. To znakomity dodatek do obiadu lub jako osobne danie.

pory z sosem winegret


Lubisz pory? Wypróbuj również ZUPĘ BABSKĄ. Przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *