Policzki wołowe w piwie to zaskakująco pyszne danie. Zaskakująco dla tych, którzy do tej pory policzków wołowych nie jedli. Ten mało popularny u dużej części mięsożerców „element” krowy dusić trzeba przez blisko 3 godziny, co skutecznie zniechęca większość amatorów mięsa do jego zakupu i przygotowania. Prawdziwi smakosze wiedzą jednak, że dobrze ukrwiony kawałek mięsa to najlepszy kawałek. Krowie policzki takim elementem właśnie są, dlatego ich smak i delikatność są niezrównane. Poza tym ich przygotowanie jest proste i szybkie, danie wymaga jedynie cierpliwości i czasu. To chyba niezbyt wiele w zamian za prawdziwą ucztę… Panie i Panowie – zapraszam na odlotowe policzki wołowe w piwie ciemnym, belgijskim.


POLICZKI WOŁOWE W PIWIE SKŁADNIKI:

policzki wołowe o łącznej wadze 1 kilograma;
1 butelka belgijskiego, ciemnego piwa;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

17. Tuż przed podaniem dania wyjmij mięso i pokrój w plastry w poprzek włókien.

krojenie duszonych policzków wołowych


POLICZKI WOŁOWE W PIWIE

Podawaj z puree ziemniaczanym lub z selera oraz groszkiem lub zieloną fasolką szparagową. To jest absolutne znakomite danie. Uwierz mi na słowo, albo… zrób we własnej kuchni.


Wypróbuj również moje policzki w czerwonym winie – przepis TUTAJ >.

Policzki wołowe w ciemnym piwie


4 thoughts on “POLICZKI WOŁOWE w piwie ciemnym belgijskim”

  1. bardzo bardzo podoba mi się twój blog. „zwyczajny” pasjonat jedzenia, który robi to, co kocha. Bez zbędnej stylizacji – sama prawda i w tym właśnie siła wyrazu!

  2. dzięki za cenną poradę – wykorzystam, bo pomysł wydaje się przedni. sam bym na to nie wpadł 😉 pozdrawiam ciepło.

  3. Błona z policzków,tak pogardliwie odrzucana, użyta jako wkład do rosołu czyni z rosołu ósmy cud świata. Polecam. Nie cierpię wyrzucać jedzenia.
    Rosół ugotowany na policzkowych resztkach smakuje nieziemsko.
    A policzki? Warto poczekać parę godzin. Twoje wyglądają pysznie.
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *