Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem to bardzo smaczne i błyskawiczne danie. Polędwica wieprzowa to świetne mięso. Wystarczy krótka obróbka termiczna, trochę soli, pieprz i ciekawy sos, aby wydobyć z mięsa jak najlepsze smaki. Sensem tego dania jest użycie podanej przeze mnie lub nawet nieco większej ilości masła. Jeśli wydaje się Wam go za dużo, zrezygnujcie z tego dania, bowiem jeśli dacie masła mniej sos będzie byle jaki. Dodany do takiego maślanego sosu świeży rozmaryn doskonale wzbogaca jego smak. Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem to danie błyskawicznie i naprawdę bardzo smaczne. Będziecie zachwyceni.


POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z ROZMARYNEM

SKŁADNIKI:

  • 400 gramów polędwiczki wieprzowej;
  • 300 ml bulionu drobiowego lub wołowego;
  • świeży rozmaryn;
  • mąka pszenna;
  • oliwa z oliwek;
  • masło;
  • sól, pieprz;

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z ROZMARYNEM PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotuj wszystkie składniki.

Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem składniki

2. Polędwiczkę wieprzową pokrój w około 2 centymetrowej grubości plastry.

polędwica wieprzowa pokrojona w plastry

3. Mięso bardzo delikatnie rozbij na płasko dłonią albo płaską częścią tłuczka. Jeżeli zrobisz to za mocno zniszczysz mięso. Każdy z kawałków wieprzowiny posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Najlepiej takim grubo mielonym. Z charakterem.

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu do wszystkich przepisów.

Sprawdź
Kup terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy


POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z ROZMARYNEM

Podawaj np. z puree ziemniaczanym i gotowanym na parze brokułem. Zapewniam Cię, że to naprawdę znakomite danie.

Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem

Spróbuj również POLĘDWICZKI w SOSIE śmietanowym <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *