Polędwiczka w sosie z czerwonego pieprzu to bardzo proste, a jednocześnie przepyszne i wykwintne danie, którym zachwycisz podniebienia swoich domowników i gości. Polędwiczka wieprzowa to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, który jest niezwykle delikatny i bardzo szybko „dochodzi” podczas obróbki cieplnej. Ponieważ jest to chudy element wieprzowiny konieczne jest właściwie jego przygotowanie tak, aby mięso nie stało się zbyt suche. Ja użyłem termometru do zbadania temperatury wewnątrz polędwiczki. Może Ci się to wydawać śmieszne, ale dzięki temu dokładnie wiem, kiedy mój kawałek mięsa jest idealnie upieczony i soczysty.


POLĘDWICZKA W SOSIE

SKŁADNIKI

polędwiczka wieprzowa o wadze 450 gramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


POLĘDWICZKA W SOSIE SPOSÓB PODANIA

Podawaj z pysznym, maślanym z nutą rozmarynu sosem z czerwonego pieprzu. Idealnym dodatkiem będzie gotowany na parze brokuł.

Polędwiczka w sosie z czerwonego pieprzu


Spróbuj także nieco inne POLĘDWICZKI przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *