Polędwiczka w sosie z czerwonego pieprzu to bardzo proste, a jednocześnie przepyszne i wykwintne danie, którym zachwycisz podniebienia swoich domowników i gości. Polędwiczka wieprzowa to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, który jest niezwykle delikatny i bardzo szybko „dochodzi” podczas obróbki cieplnej. Ponieważ jest to chudy element wieprzowiny konieczne jest właściwie jego przygotowanie tak, aby mięso nie stało się zbyt suche. Ja użyłem termometru do zbadania temperatury wewnątrz polędwiczki. Może Ci się to wydawać śmieszne, ale dzięki temu dokładnie wiem, kiedy mój kawałek mięsa jest idealnie upieczony i soczysty.
POLĘDWICZKA W SOSIE
SKŁADNIKI
polędwiczka wieprzowa o wadze 450 gramów;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
POLĘDWICZKA W SOSIE SPOSÓB PODANIA
Podawaj z pysznym, maślanym z nutą rozmarynu sosem z czerwonego pieprzu. Idealnym dodatkiem będzie gotowany na parze brokuł.
Spróbuj także nieco inne POLĘDWICZKI przepis <<TUTAJ>>.