Podpłomyk rodem z Alzacji, czyli flammkuchen (w Niemczech) i tarte flambee (we Francji). Oto dzisiejszy bohater. Pisałem jakiś czas temu o tym pysznym podpłomyku. Dzisiaj rozwinięcie tematu w postaci sześciu nowych propozycji na ten szybki i niewiarygodnie smaczny placek. Dla uproszczenia stosował będę jego spolszczoną nazwę. Jak dokładnie przygotować podstawowy podpłomyk dowiesz się <<TUTAJ>>. Znajdziesz tam również przepis na najbardziej „alzacki” flammkuchen, czyli z creme fraiche, boczkiem i cebulą. Tutaj zaś znajdziesz propozycje kolejnych placków. Od Ciebie zależy, jaki stworzysz na własne potrzeby.


PODPŁOMYK

PROPOZYCJE PODANIA

1. PODŁOMYK NUMER 1 – Taki na ostro: creme fraiche (jak ją zrobić również znajdziesz na mojej stronie) wymieszana ze zmiażdżonymi dwoma ząbkami czosnku, a na to salami – ostre, bardzo ostre.

podpłomyk z salami

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


10. PODPŁOMYK NUMER 6 – taki mięsny z: creme fraiche, cebulą, awokado, surową kiełbaską  merguez i natką pietruszki. Wybierz jeden dla siebie, albo wymyśl swoją wersję.

podpłomyk


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *