Pljeskavica z serem (Gurmanska Pljeskavica) to jeden z najpopularniejszych fast foodów na Bałkanach. Trudno przypisać ją do kuchni konkretnego kraju, bowiem jadana jest chętnie zarówno w Chorwacji, Serbii i pozostałych krajach na Bałkanach. Te dość tradycyjne kotlety mielone są na Bałkanach spuścizną po wieloletniej okupacji Tureckiej tego rejonu Europy. Zwykle pljeskavicę przygotowuje się z mieszanego mięsa wołowego i jagnięcego, a obowiązkowymi dodatkami są ajwar i biała cebula. No i oczywiście pita lub bułka, w której umieszcza się kotleta wraz z dodatkami. Proste i smaczne.


PLJESKAVICA Z SEREM SKŁADNIKI:

900 gramów młodej wołowiny lub karczku cielęcego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

14. Pamiętaj, że grillować na węglach można dopiero, gdy te pokryją się białym nalotem. Pljeskavice gotowe będą po kilku minutach grillowania.

grillowanie pljeskavicy z serem


PLJESKAVICA Z SEREM

Podawaj na ciepło z ajwarem, białą cebulą, ostrą papryczką oraz pitą.

Pljeskavica z serem

Przygotuj również CEVAPCICI przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *