pljeskavica z serem

Pljeskavica z serem (Gurmanska Pljeskavica) to jeden z najpopularniejszych fast foodów na Bałkanach. Trudno przypisać ją do kuchni konkretnego kraju, bowiem jadana jest chętnie zarówno w Chorwacji, Serbii i pozostałych krajach na Bałkanach. Te dość tradycyjne kotlety mielone są na Bałkanach spuścizną po wieloletniej okupacji Tureckiej tego rejonu Europy. Zwykle pljeskavicę przygotowuje się z mieszanego mięsa wołowego i jagnięcego, a obowiązkowymi dodatkami są ajwar i biała cebula. No i oczywiście pita lub bułka, w której umieszcza się kotleta wraz z dodatkami. Proste i smaczne.


PLJESKAVICA Z SEREM

SKŁADNIKI

900 gramów młodej wołowiny lub karczku cielęcego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

14. Pamiętaj, że grillować na węglach można dopiero, gdy te pokryją się białym nalotem. Pljeskavica z serem gotowa będzie po kilku minutach grillowania.

grillowanie pljeskavicy z serem


PLJESKAVICA Z SEREM PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj na ciepło z ajwarem, białą cebulą, ostrą papryczką oraz pitą.


Przygotuj również CEVAPCICI przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Clafoutis ciasto z wiśniami Previous post CLAFOUTIS ciasto z wiśniami z Francji
zupa cytrynowa z brokułem Next post ZUPA CYTRYNOWA z brokułem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *