Placki ziemniaczane takie właśnie grubo tarte po raz pierwszy jadłem w niemieckiej Kolonii. Bardzo mi zasmakowały i teraz jadam je zamiennie z naszymi tradycyjnymi drobno tartymi plackami. Usmażone grubo tarte placki nawet po polaniu sosem jeszcze długo pozostają chrupiące – a któż nas nie przepada na chrupiącymi plackami? W Niemczech jada się je solo, z musem jabłkowym lub gulaszem. I ta ostatnia wersja zdecydowanie najbardziej mi smakuje.


PLACKI ZIEMNIACZANE

SKŁADNIKI

1 kilogram mączystych ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PLACKI ZIEMNIACZANE SPOSÓB PODANIA

Zajadaj solo lub podawaj np. z gulaszem z kurczaka (jak go zrobić dowiesz się <<TUTAJ>> ).

PLACKI ZIEMNIACZANE grubo tarte


7 thoughts on “PLACKI ZIEMNIACZANE grubo tarte”

  1. @aniafiki: oczywiście, choć brakować będzie detali. a to one czasem decydują o finalnym smaku 😉 pozdrawiam również.

  2. Całe szczęście w przepastnej zawartości internetu przepis można odnaleźć gratis…. 🙂 pozdrawiam

  3. Robię już drugi raz i mężowi bardzo smakują. Polecam bo są chrupiące i na prawdę smaczne!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *