Placki z cukinii udowadniają, że cukinia to niezwykłe warzywo. Ilość smakowitych potraw, jakie można z niej wyczarować jest chyba nieograniczona. Pyszne placki z cukinii świetnie posłużą jako uzupełnienie dania, ale równie dobrze smakują solo jako przekąska. Bogactwo przypraw nadaje plackom znakomitego, orzeźwiającego aromatu, dodatek zaś fety wzbogaca ich smak. Wreszcie jajka spajają całość. Placki z cukinii podawane z Twoim ulubionym dipem jogurtowym (wybierz któryś z moich przepisów <<TUTAJ>>) oraz tureckim ayranem w upalny, letni dzień świetnie zaspokoją głód.


PLACKI Z CUKINII

SKŁADNIKI

500 gramów cukinii;
duży pęczek koperku;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

10. Smaż po kilka minut na średnim ogniu z obu stron.

Placki z cukinii

11. Wyłóż placki z cukinii na ręcznik papierowy i pozostaw na minutę, aż cały tłuszcz odcieknie.

odsączanie z nadmiaru tłuszczu usmażonych placków z cukinii


PLACKI Z CUKINII SPOSÓB PODANIA

Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z ulubionym sosem jogurtowym lub popijając ayranem.

placki z cukinii


Wolisz tradycyjne PLACKI ZIEMNIACZANE ? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


tartinki bankietowe z krewetkami Previous post TARTINKI bankietowe z KREWETKAMI
jagnięcina z warzywami Next post JAGNIĘCINA z WARZYWAMI przepis z Krety

2 thoughts on “PLACKI z CUKINII przepis turecki”

  1. Właśnie smażę placki z cukinii, w mojej uproszczonej wersji, z ziemniakiem. Z fetą nigdy nie próbowałam, a może być pyszne… Mam spory zapas cukinii na balkonie, więc trzeba będzie wypróbować Twój przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *