Placki z cukinii udowadniają, że cukinia to niezwykłe warzywo. Ilość smakowitych potraw, jakie można z niej wyczarować jest chyba nieograniczona. Pyszne placki z cukinii świetnie posłużą jako uzupełnienie dania, ale równie dobrze smakują solo jako przekąska. Bogactwo przypraw nadaje plackom znakomitego, orzeźwiającego aromatu, dodatek zaś fety wzbogaca ich smak. Wreszcie jajka spajają całość. Placki z cukinii podawane z Twoim ulubionym dipem jogurtowym (wybierz któryś z moich przepisów <<TUTAJ>>) oraz tureckim ayranem w upalny, letni dzień świetnie zaspokoją głód.


PLACKI Z CUKINII SKŁADNIKI

500 gramów cukinii;
duży pęczek koperku;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Smaż po kilka minut na średnim ogniu z obu stron.

Placki z cukinii

11. Wyłóż placuszki na ręcznik papierowy i pozostaw na minutę, aż cały tłuszcz odcieknie.

odsączanie z nadmiaru tłuszczu usmażonych placków z cukinii


PLACKI Z CUKINII

Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z ulubionym sosem jogurtowym lub popijając ayranem.

placki z cukinii


Wolisz tradycyjne PLACKI ZIEMNIACZANE ? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “PLACKI z CUKINII przepis turecki”

  1. Właśnie smażę placki z cukinii, w mojej uproszczonej wersji, z ziemniakiem. Z fetą nigdy nie próbowałam, a może być pyszne… Mam spory zapas cukinii na balkonie, więc trzeba będzie wypróbować Twój przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *