Pizza podpłomyk, a może jeszcze inaczej. Nie mam pomysłu jak nazwać ten pyszny placek, na który przepis poniżej zamieszczam. Spód tegoż placka przygotowany został jak na klasyczny podpłomyk alzacki, czyli <<flammkuchen>>. Na spodzie zaś rozłożyłem składniki, jak na klasycznej pizzy Margherita. Również kształt całości nawiązuje właśnie do pizzy. Brak odpowiedniej nazwy jednak nie ma żadnego znaczenia wobec niesamowitego smaku tego kulinarnego cacka.
PIZZA PODPŁOMYK
SKŁADNIKI
250 gramów mąki pszennej
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
PIZZA PODPŁOMYK SPOSÓB PODANIA
Podawaj ozdobiony listkami świeżej bazylii od razu do upieczeniu. Prawdziwa uczta. Szybko, łatwo i pysznie.