Pita ze szpinakiem znana na całym świecie jako spanakopita nie jest w tym przypadku pierwowzorem mojego placka. Owszem zawiera on przede wszystkim szpinak, ale poza nim także mnóstwo innych świeżych ziół oraz ser. Również ciasto przygotowałem samodzielnie i jest to zwykłe proste ciasto w zastępstwie ciasta filo. Pamiętajcie, że tylko od Was zależy ostateczna forma i smak przygotowywanych przez Was potraw. Rownież greckiej pity.


PITA ZE SZPINAKIEM

SKŁADNIKI

500 gramów świeżego szpinaku

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

14. Piecz placek w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.

pita ze szpinakiem


PITA ZE SZPINAKIEM ZAJADAJ ZE SMAKIEM

Gdy pita lekko przestygnie możesz ją już kroić i zajadać ze smakiem. Smakuje równie dobrze całkowicie przestudzona.

pita ze szpinakiem


Przygotuj grecki gulasz wołowy stifado przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *