Śledzie w oleju rydzowym takie na ostro to absolutna gratka dla fanów tej ryby. Mięsisty śledź a’la matjas, do tego świeżo tłuczony w moździerzu kolorowy pieprz, czerwona cebula, przyprawy i aromatyczny, intensywny w smaku i kolorze olej rydzowy. Takie zestawienie musi budzić pożądanie. Trzeba jednak pamiętać, że oleje naturalne tłoczone na zimno, nierafinowane, takie właśnie jak rydzowy mają piękny kolor i wyraźny posmak, do tego smaku trzeba się przyzwyczaić. Jeżeli się przemożecie to naturalne oleje nierafinowane podbiją Wasze serca i podniebienia na zawsze. Tak, jak i te śledzie w oleju rydzowym.


ŚLEDZIE W OLEJU RYDZOWYM SKŁADNIKI

300 gramów płatów śledziowych typu matjas;
2 czerwone cebule;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PIKANTNE ŚLEDZIE W OLEJU RYDZOWYM

Świetnie smakują prosto z lodówki, ale również podane w temperaturze pokojowej.

zajadanie się domowymi śledziami w oleju

8. Pamiętaj, że oprócz zajadania się pysznym śledziem warto kawałkiem świeżego pieczywa wytrzeć na koniec talerz z niezwykłego oleju rydzowego.

pikantne śledzie w oleju rydzowym


Spróbuj ŚLEDZI z KAPARAMI – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *