pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem według poniższego przepisu najbliższe smakiem są kuchni greckiej. Ale nie, nie jest to klasyczny farsz jak np. do spanakopity. Jest tutaj kilka kruczków które powodują, że moje pierogi ze szpinakiem są inne niż wszystkie i smakują naprawdę wyjątkowo. Ciasto przygotowałem tym razem z mieszaniny mąki pszennej i mąki pełnoziarnistej. Całość jest bardzo zgrabna, a smak genialny. O wyjątkowości smaku tych pierogów decyduje jeden ze składników. Szczegóły poniżej, zapraszam.


PIEROGI ZE SZPINAKIEM

SKŁADNIKI

CIASTO NA PIEROGI

200 gramów mąki pszennej
200 gramów mąki pełnoziarnistej
szklanka ciepłej wody
oliwa extra vergine
1 żółtko jajka
szczypta soli

FARSZ SZPINAKOWY

400 gramów świeżego szpinaku

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

Jest pysznie, naprawdę pysznie.

pierogi ze szpinakiem


Previous post Wyjątkowe spaghetti z PESTO z BURAKA
nuoc cham sos wietnamski sos do sajgonek Next post NUOC CHAM sos wietnamski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *