Pierogi z serem to moje smaki z dzieciństwa. Teraz jadam je niezbyt często, ale zawsze ze smakiem. Aromat wanilii i dodatek rodzynek wspaniale podkreślają smak wiejskiego twarogu. Do ciasta pierogowego w tym przypadku zawsze dodaję mleka, zamiast wody. Ciasto staje się wtedy sprężyste i miękkie. Taki sam farsz twarogowy stosuję często do naleśników. A najlepsza w tym wszystkim jest polewa z kwaśnej, wiejskiej śmietany na pierogach.


PIEROGI Z SEREM SKŁADNIKI:

800 gramów dobrego półtłustego twarogu;
3 łyżki brązowego cukru;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

6. Odkrój kawałek ciasta, rozwałkuj cienko; wykrawaj kółka, nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z serem i rodzynkami na słodko

7. Z podanych ilości powinno wyjść około 50 pierogów.

Pierogi z serem i rodzynkami na słodko

8. Wrzuć pierogi na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotuj na małym ogniu przez 4 minuty od chwili ich wypłynięcia na wierzch.

Pierogi z serem i rodzynkami na słodko


PIEROGI Z SEREM I RODZYNKAMI

Podawaj okraszone kwaśną śmietaną lub masłem, z dodatkiem brązowego cukru.

Pierogi z serem i rodzynkami na słodko

Przepis na PIEROGI z JAGODAMI znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *