Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną smakują niewiarygodnie dobrze. To moje ulubione pierogi. I choć kocham je chyba wszystkie, to te z gęsiną są the best. Jeśli upieczesz gęś w całości jest wielce prawdopodobne, że pozostanie Ci trochę mięsa. Z ostatnio pieczonej przeze mnie gęsi obiad zjadło 6 dorosłych osób, a pozostało jeszcze 450 gramów gęsiny. To niezwykle smaczne mięso można wykorzystać np. do przyrządzenia pierogów. Zwykle przyrządza się pierogi z gęsiną bez dodatków, ja natomiast proponuję z pyszną kaszą gryczaną, którą bardzo lubię.


PIEROGI Z GĘSINĄ SKŁADNIKI

500 gramów mąki pszennej;
1 łyżka oliwy;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

7. Ciasto rozwałkuj cienko i wykrawaj np. szklanką koła.

wykrawanie pierogów

8. Na każdy kawałek ciasta nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną

9. Z podanych ilości przyrządziłem około 40 niezbyt dużych pierogów. Gotuj w osolonej wodzie 4 minuty od ich wypłynięcia.

Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną


PIEROGI Z GĘSINĄ I KASZĄ GRYCZANĄ

Podawaj okraszone cebulką zrumienioną delikatnie na surowym, wędzonym boczku.

Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną

Nie wiesz, jak UPIEC GĘŚ? Kliknij po przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *