Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną

Pierogi z gęsiną oraz dodatkiem gryczanej kaszy smakują niewiarygodnie dobrze. To moje ulubione pierogi. I choć kocham je chyba wszystkie, to te z gęsiną są the best. Jeśli upieczesz gęś w całości jest wielce prawdopodobne, że pozostanie Ci trochę mięsa. Z ostatnio pieczonej przeze mnie gęsi obiad zjadło 6 dorosłych osób, a pozostało jeszcze 450 gramów gęsiny. To niezwykle smaczne mięso można wykorzystać np. do przyrządzenia pierogów. Zwykle przyrządza się pierogi z gęsiną bez dodatków, ja natomiast proponuję z pyszną kaszą gryczaną, którą bardzo lubię.


PIEROGI Z GĘSINĄ

SKŁADNIKI

500 gramów mąki pszennej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

7. Ciasto rozwałkuj cienko i wykrawaj np. szklanką koła.

wykrawanie pierogów

8. Na każdy kawałek ciasta nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną

9. Z podanych ilości przyrządziłem około 40 niezbyt dużych pierogów. Gotuj w osolonej wodzie 4 minuty od ich wypłynięcia.

Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną


PIEROGI Z GĘSINĄ SPOSÓB PODANIA

Podawaj okraszone cebulką zrumienioną delikatnie na surowym, wędzonym boczku.

Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną


Nie wiesz, jak UPIEC GĘŚ? Kliknij po przepis <<TUTAJ>>.


Zupa grzybowa z zielonych gąsek Previous post ZUPA GRZYBOWA z zielonych gąsek
Pasta rybna z wędzonej belony Next post PASTA RYBNA z belony wędzonej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *