Pieczone bataty z tuńczykiem i fasolą to znakomite danie wegetariańskie. Zaręczam, że smakować będzie każdemu, nawet zaciekłym mięsożercom. Fasolę należy zagnieść i dodać do niej tuńczyka w oliwie lub oleju. Parę trików i dodatków, 40 minut w piekarniku i można zajadać się pysznym obiadem albo kolacją. Jak zwykle możecie wprowadzić pewne korekty do mojego przepisu. Warto rozważyć np. zastąpienie natki pietruszki świeżą kolendrą, a tym samym nadać daniu azjatyckiego charakteru. Wszystko zależy od Was. Po szczegóły zapraszam do przepisu.


PIECZONE BATATY Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI

2 niezbyt duże podłużne bataty

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PIECZONE BATATY Z TUŃCZYKIEM I FASOLĄ

Już przed samą konsumpcją możesz posypać całość dodatkowo mozzarellą lub fetą. Ponieważ zarówno bataty, jak i fasola oraz tuńczyk nie mają jakiegoś wybitnie charakterystycznego smaku parę kropli ostrego sosu np. sriratcha nadadzą całości „boskiego dotknięcia”.

Pieczone bataty z tuńczykiem i fasolą


Wypróbuj również BATATY ZAPIEKANE ze SPECKIEM przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *