Pieczeń wołowa (najlepiej kark lub łopatka) to danie, które warto przygotować z okazji jakiegoś szczególnego wydarzenia np. uroczystości rodzinnej. Ja jadam ją zwykle w Święta Bożego Narodzenia, gdy spotykamy się rodzinnie w większym gronie. Szczególnie sos staje się wydarzeniem dnia, naprawdę bardzo go Wam polecam, jest wyborny. Otwarta do jego przygotowania butelka czerwonego Porto idealnie pasuje potem również do deseru. Na pieczeń wołową używam najchętniej łopatki wołowej. To cały kawałek, niesztukowany; upieczony smakuje nadzwyczajnie.


PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE Z PORTO SKŁADNIKI

1,5 kg kawałek łopatki wołowej (cały kawałek tzw. plecko);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Usuń folię znad mięsa, zdejmij sznurek i pokrój mięso w centymetrowe plastry.

Pieczeń wołowa w sosie warzywnym z winem porto


PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE Z PORTO

Podawaj z ziemniaczanym puree lub kluskami śląskimi oraz ulubionymi warzywami.

Pieczeń wołowa w sosie warzywnym z winem porto


A może PIECZEŃ CIELĘCA? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *