Pieczeń wieprzowa w delikatnym, pysznym sosie paprykowym to moje ulubione danie. Niestety trudno u nas dostać łopatkę z kością, co znakomicie podniosłoby walory smakowe pieczeni, ale również łopatka bez kości wychodzi z pieca bardzo smaczna i soczysta. Pieczeń wieprzowa na bazie łopatki wieprzowej to doskonała pozycja dla smakoszy mięsa. Nie jest zbyt chuda to fakt, ale to właśnie dzięki tej „odrobinie tłuszczyku” i przerostach smakuje wybornie. Do takiej pieczeni doskonale pasuje sos paprykowy, przygotowany na bazie sosu z pieczenia mięsa.


PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE PAPRYKOWYM SKŁADNIKI

1,5 kilograma łopatki wieprzowej;
Twoja ulubiona przyprawa do wieprzowiny;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Lekko przestudzone mięso pokrój w plastry; dzięki temu, że mięso zostało zrolowane smak przypraw będzie wyczuwalny w każdym jego kęsie. Tak przygotowana pieczeń wieprzowa jest krucha i aromatyczna.

Pieczeń wieprzowa


PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE PAPRYKOWYM

Mięso wyłóż na talerz, polej sosem paprykowym, rozłóż ulubione dodatki i warzywa, np. duszoną czerwoną kapustę.

Pieczeń wieprzowa w sosie paprykowym

Po przepis na PIECZEŃ RZYMSKĄ kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *