Pieczeń cielęca to kolejny przykład, że proste jedzenie jest najlepsze. Oczywiście czasem trzeba zaserwować coś bardziej wystawnego, ale tak naprawdę nawet na niedzielny rodzinny obiad taka pieczeń cielęca w sosie warzywnym będzie daniem znakomitym. Przygotowuje się ją bardzo prosto, a kluczowym składnikiem dania jest oczywiście mięso. Oczywiście im mięso z młodszego cielaka, tym Twoja pieczeń wyjdzie delikatniejsza. Dlatego tak ważne jest, aby mieć własne źródło zakupu mięsa. Po to, by wiedzieć, czy piec dłużej i w niższej temperaturze, czy klasycznie w 180 stopniach.
PIECZEŃ CIELĘCA
SKŁADNIKI
zwarty kawałek pieczeniowego cielęcego o wadze około 1 kilograma;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
PIECZEŃ CIELĘCA SPOSÓB PODANIA
Pokrój mięso w plastry i podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami na aksamitnym, warzywnym sosie. Znakomicie komponuje się np. z gotowanymi ziemniakami i burakami.
Przygotuj pyszną PIECZEŃ WIEPRZOWĄ przepis <<TUTAJ>>.