Pieczeń cielęca to kolejny przykład, że proste jedzenie jest najlepsze. Oczywiście czasem trzeba zaserwować coś bardziej wystawnego, ale tak naprawdę nawet na niedzielny rodzinny obiad taka pieczeń cielęca w sosie warzywnym będzie daniem znakomitym. Przygotowuje się ją bardzo prosto, a kluczowym składnikiem dania jest oczywiście mięso. Oczywiście im mięso z młodszego cielaka, tym Twoja pieczeń wyjdzie delikatniejsza. Dlatego tak ważne jest, aby mieć własne źródło zakupu mięsa. Po to, by wiedzieć, czy piec dłużej i w niższej temperaturze, czy klasycznie w 180 stopniach.


PIECZEŃ CIELĘCA

SKŁADNIKI

zwarty kawałek pieczeniowego cielęcego o wadze około 1 kilograma;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PIECZEŃ CIELĘCA SPOSÓB PODANIA

Pokrój mięso w plastry i podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami na aksamitnym, warzywnym sosie. Znakomicie komponuje się np. z gotowanymi ziemniakami i burakami.

Pieczeń cielęca w sosie warzywnym


Przygotuj pyszną PIECZEŃ WIEPRZOWĄ przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *