Pide to turecki płaski chlebek faszerowany mielonym mięsem przypominający włoską pizzę. Co prawda różni się kształtem, jednak smakiem pizzy z pewnością dorównuje. A może nawet ją przebija. Pide to najpopularniejszy (obok lahmacuna) turecki fast food. Drożdżowe ciasto wypełnia się farszem i piecze w piecu. Przygotowuję się łatwo, a smak jest wyborny. Jeżeli nie jadasz mięsa nie czuj się skrępowanym do czynienia dowolnych modyfikacji zarówno farszu, jak i ciasta.


PIDE

SKŁADNIKI

CIASTO

270 gramów mąki pszennej

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PIDE SPOSÓB PODANIA

Podawaj na ciepło w całości lub pokrojone w poprzek kawałki.

Pide turecki płaski chlebek faszerowany mielonym mięsem


Przygotuj również inny turecki przysmak lahmacun przepis <<TUTAJ>>.


Żurek na białej kiełbasie na Wielkanoc Previous post ŻUREK na BIAŁEJ kiełbasie na Wielkanoc
youvarlakia avgolemono Next post KLOPSY w SOSIE cytrynowym z Grecji

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *