Perkelt z kurczaka to klasyczne i bardzo popularne węgierskie danie. Podany z węgierską mizerią na kwaśno makaronem zacierką stanowi kwintesencję kuchni węgierskiej. Kuchnia ta może nie należy do dietetycznych, ale wspaniałych smaków i aromatów z pewnością nie można jej odmówić. Jeżeli to danie jest dla Ciebie za „ciężkie” nie dodawaj do niego ani słoniny, ani smalcu. Ale rezygnując z nich rezygnujesz ze smaku, który kuchnię węgierską czyni jedną z najsmaczniejszych na świecie, Choć przez ten świat jeszcze nie do końca docenianą. Perkelt z kurczaka  to pozycja obowiązkowa dla prawdziwych smakoszy.


PERKELT Z KURCZAKA SKŁADNIKI

500 gramów mięsa z udek kurczaka;
1 cebula;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

13. Gdy kurczak jest już miękki dopraw sos solą i ostrą, mieloną papryką. Sos powinien być mocno paprykowy i lekko ostry.

perkelt z kurczaka


PERKELT Z KURCZAKA

Podawaj z węgierską mizerią na kwaśno oraz zacierką.

perkelt z kurczaka


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *