Perkelt z kurczaka to klasyczne i bardzo popularne węgierskie danie. Podany z węgierską mizerią na kwaśno i makaronem zacierką stanowi kwintesencję kuchni węgierskiej. Kuchnia ta może nie należy do dietetycznych, ale wspaniałych smaków i aromatów z pewnością nie można jej odmówić. Jeżeli to danie jest dla Ciebie za „ciężkie” nie dodawaj do niego ani słoniny, ani smalcu. Ale rezygnując z nich rezygnujesz ze smaku, który kuchnię węgierską czyni jedną z najsmaczniejszych na świecie.


PERKELT Z KURCZAKA

SKŁADNIKI

połowa wiejskiego kurczaka
1-2 cebule

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

13. Gdy kurczak jest już miękki dopraw sos do smaku. Sos powinien być mocno paprykowy, lekko ostry, a przede wszystkim esencjonalny.

perkelt z kurczaka


PERKELT Z KURCZAKA SPOSÓB PODANIA

Podawaj z węgierską mizerią na kwaśno lub kiszonkami oraz zacierką albo galuszkami.

perkelt z kurczaka


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *