Penne Arrabiata to jedno z klasycznych dań kuchni włoskiej. Niech nie zdziwi Was, że sos w tym daniu jest niezwykle ostry. Wszak „arrabiata” po włosku znaczy „wściekły”, czyli w tym przypadku właśnie bardzo ostry, wręcz wściekle ostry. To danie z charakterem, które ma wycisnąć z Was siódme poty. Jeżeli nie lubicie dań na ostro raczej odpuście sobie zrobienie penne arrabiata, ale nigdy przenigdy nie róbcie go bez tej pożądanej ostrości. To przecież istota tego dania. Jak każde niemal danie kuchni włoskiej z pastą w roli głównej i to przygotowuje się błyskawicznie, a jego smak zależy od jakości użytych składników.


PENNE ARRABIATA

SKŁADNIKI

200 gramów makaronu penne;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

12. Wyłącz gaz pod patelnią i dobrze wymieszaj makaron, aby sos oblepił go dokładnie.

Penne Arrabiata


PENNE ARRABIATA PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj od razu posypując obficie serem pecorino lub parmezanem. Penne arrabiata to błyskawiczne, pyszne danie z charakterem.

Penne Arrabiata


pierogi z borówkami jagodami Previous post PIEROGI z BORÓWKAMI kwaśną śmietaną polane
paprykarz z cielęciny z młodą kapustą Next post PAPRYKARZ z CIELĘCINY z młodą kapustą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *