Paszteciki mięsne to nasza specjalność. Uwielbiamy je zajadać z czerwonym barszczem albo z rosołem. Do ich przyrządzenia znakomicie nadaje się mięso, na bazie którego przyrządzamy rosół. Może to być zatem kurczak, ale również wołowina i/lub gęsina. Jako ciasto możemy użyć zarówno te klasyczne, jak i ciasto francuskie. Jak widać możliwości jest wiele, podobnie jak w przyypadku nadania pasztecikom ostatecznego smaku. I tutaj mamy szerokie pole do popisu, aby dogodzić naszym kubkom smakowym. A zatem do dzieła.


PASZTECIKI MIĘSNE

SKŁADNIKI

ugotowane mięso z rosołu (wołowina, gęsina, kurczak)

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

9. Piecz paszteciki mięsne 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do przestygnięcia.

paszteciki mięsne


PASZTECIKI MIĘSNE PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj jako dodatki do rosołu albo barszczu czerwonego. Smakują również jedzone solo zarówno na gorąco, jak i w temperaturze pokojowej.

rosół na talerzu


Jak przyrządzić najlepszy barszcz czerwony na zakwasie dowiesz się <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *