Pasta z twarogu i makreli wędzonej, czyli „awanturka” to prawdziwy klasyk kuchni poprzedniego stulecia. Klasyk przetrwał na szczęście do dzisiaj i dumnie występuje w popularniejszych „barach przekąskowych”. Ale również w wielu domach, gdzie ta pyszna pasta z twarogu i wędzonej makreli jest po prostu wyznacznikiem dobrego smaku. Jako „spoiwo” do połączenia twarogu i ryby użyć należy gęstej kwaśnej śmietany. Możecie próbować z jogurtami itp., aby była ta pasta lżejszą, ale według mnie to profanacja. Bez śmietany „awanturka” już nią być przestaje, a staje się jedynie jej marnym surogatem.


PASTA Z TWAROGU I MAKRELI WĘDZONEJ SKŁADNIKI:

250 gramów półtłustego lub tłustego twarogu;
1 duża jak najświeższa makrela wędzona;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PASTA Z TWAROGU I MAKRELI WĘDZONEJ

Najlepiej smakuje podana na kromce ciemnego chleba z odrobiną szczypiorku lub dymki. Pamiętaj, że aby wydobyć jej cały smak należy wyjąć ją z lodówki około 30 minut przed konsumpcją.

Pasta z twarogu i makreli wędzonej

Spróbuj także innej PASTY z MAKRELI przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *