Pasta z twarogu i makreli, czyli „awanturka” to prawdziwy klasyk kuchni poprzedniego stulecia. Klasyk przetrwał na szczęście do dzisiaj i dumnie występuje w popularniejszych „barach przekąskowych”. Ale również w wielu domach, gdzie ta pyszna pasta z twarogu i wędzonej makreli jest po prostu wyznacznikiem dobrego smaku. Jako „spoiwo” do połączenia twarogu i ryby użyć należy śmietany. Możecie próbować z jogurtami itp., aby była ta pasta lżejszą, ale według mnie to profanacja. Bez śmietany „awanturka” już nią być przestaje, a staje się jedynie jej marnym surogatem.


PASTA Z TWAROGU I MAKRELI

SKŁADNIKI

250 gramów półtłustego lub tłustego twarogu;
1 duża jak najświeższa makrela wędzona;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PASTA Z TWAROGU I MAKRELI SPOSÓB PODANIA

Najlepiej smakuje podana na kromce świeżego ciemnego chleba z odrobiną szczypiorku lub dymki. Pamiętaj, że aby wydobyć jej cały smak należy wyjąć ją z lodówki około 30 minut przed konsumpcją.

Pasta z twarogu i makreli wędzonej


Spróbuj także innej PASTY z MAKRELI przepis <<TUTAJ>>.


kotlety z indyka w sosie paprykowym Previous post KOTLETY z INDYKA w sosie paprykowym
puree z batatów Next post PUREE z BATATÓW z kolendrą i fetą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *