Pasta z bobu to nieodłączny element kuchni kreteńskiej. Wiem, że dla większości z Was może to być zaskoczeniem, ale nawet powierzchowne zapoznanie się z tradycyjną (a nie turystyczną) kuchnią Krety może zadziwić. Ta pasta może nie wygląda jakoś rewelacyjnie, ale jest to ogólna przypadłość roślin strączkowych. Pasta jest znakomitym dodatkiem do kanapek, oczywiście obłożonych dodatkowo odrobiną cebuli i skropionych kreteńską oliwą extra vergine. Z uwagi na fakt, że pasta z bobu zawiera surową cebulę ma ona krótki termin do spożycia. Właściwie wytrzymuje maksymalnie do dnia następnego.


PASTA Z BOBU

SKŁADNIKI

500 gramów świeżego lub mrożonego bobu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PASTA Z BOBU SPOSÓB PODANIA

Znakomicie smakuje w temperaturze pokojowej podana z pieczywem, cebulą i oliwą extra vergine.

Pasta z bobu grecka receptura


PIEROGI z BOBEM to jest to przepis <<TUTAJ>>.


Enchilada z kurczakiem w sosie meksykańskim Previous post ENCHILADA z KURCZAKIEM w sosie zapiekana
Comber jagnięcy w sosie kurkowym Next post COMBER JAGNIĘCY w sosie kurkowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *