Pasta z bobu to nieodłączny element kuchni kreteńskiej. Wiem, że dla większości z Was może to być zaskoczeniem, ale nawet powierzchowne zapoznanie się z tradycyjną (a nie turystyczną) kuchnią Krety może zadziwić. Ta pasta z bobu może nie wygląda jakoś rewelacyjnie, ale jest to ogólna przypadłość roślin strączkowych. Duża zawartość białka, a przede wszystkim smak tej pasty zaskoczy wielu z Was. Pasta jest znakomitym dodatkiem do kanapek, oczywiście obłożonych dodatkowo odrobiną cebuli i skropionych kreteńską oliwą extra vergine. Z uwagi na fakt, że pasta z bobu zawiera surową cebulę ma ona krótki termin do spożycia. Właściwie wytrzymuje maksymalnie do dnia następnego.


PASTA Z BOBU SKŁADNIKI:

500 gramów świeżego lub mrożonego bobu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PASTA Z BOBU

Znakomicie smakuje w temperaturze pokojowej podana z pieczywem, cebulą i oliwą extra vergine.

Pasta z bobu grecka receptura

PIEROGI z BOBEM to jest to przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *